Vánoční koncert v kostele Narození Panny Marie v Rousínově

04.12.2023 19:57

Pátek 15. 12. od 18 hodin

 

Účinkující: Lucie Hajíčková – zpěv

Kryštof Pobořil – klávesový doprovod

Program:

1. Ave Maria - J. S. Bach

2. Ave Maria - F. Schubert

3. Amazing Grace

4. Winter Wonderland - Aretha Franklin 

5. Půlnoční (V. Neckář) 

6. Purpura 

7. I Wish (Lash&Grey)

8. War is over (J. Lennon)

9. Man in the Mirror 

10. Tichá noc 

11. Dej Bůh štěstí 

12. Narodil se Kristus Pán


 

Lucie Hajíčková, DiS. vystudovala plzeňskou hudební konzervatoř, v současnosti se aktivně věnuje sólovému zpěvu v několika muzikantských uskupeních (Pilsner Jazz Band, kapela Showtime, Ivan Audes Trio a další), vyučuje také zpěv a příčnou flétnu v ZUŠ Kralovice.

Lucie hrála 2. flétnu v Plzeňské filharmonii na filmových zájezdech (Pán prstenů 1 a 3, Harry Potter 4).

Zpívala po boku amerického bubeníka Davida „Fingers“ Haynese (nominace na Grammy 2008, spolupráce se Stevie Wonderem, Princem, Joe Zawinulem ad.) a Edwarda Milese (Greyhounds, The Finest Kind ad.), jako vokalistka v kapele Dozen Street Mirky Novak.
 

Kryštof Pobořil je klavírista, klávesista, zabývající se také produkcí, režií a nahráváním klasické i populární hudby.

Někdejší absolvent pražské Konzervatoře Jaroslava Ježka už během studia spolupracoval s předními českými hudebníky, získal např. ocenění na soutěži Concertino Praga, zvítězil v soutěži Prague Junior Note a provedl v Rudolfinu Šostakovičův 1. klavírní koncert s Pražskou filharmonií v rámci cyklu Josef Suk uvádí mladé talenty.

Kryštof působil např. v kapele Laura a její tygři, v Orchestru sólistů doprovázejícím zpěváky na šansonových koncertech písní Michala Horáčka, v projektu Symphony Dance Music, jako klávesista je členem kapely Duende či Top Dream Company. Spolupracuje s Janem Svěrákem a Tomášem Klusem na jejich muzikálu, občas hraje s Davidem Krausem v Show Jana Krause a účastní se spousty dalších zajímavých projektů.

 

Společný koncert Lucky a Kryštofa zaručuje skvělý hudební zážitek a my jsme šťastní, že se uskuteční právě u nás, v rousínovském kostele, kvůli jehož havarijnímu stavu to bude pravděpodobně úplně poslední zdejší akce.

 

Lída Faflíková

Občanské sdružení Rousínov